Home | Contact | Zoeken  
Terug naar de homepage  
sleep/duwboot Pacific
De krab
Decompressiekamers in container
Pontons met kraan
Lassen
Branden
Beton storten
Berging
Pijplijn-assistentie
Video-inspectie
In-shore algemeen
Ondergrondse bouw
Specials
Werkschip de krab
Drijvende bok
Kraanponton
Een duikpak als overall
Goed gereedschap
Innovatieve technieken
Downloads
In-shore
Varend materiaal
Koppel pontons
 


  Aanmelden voor onze nieuwsbrief? 

 

 Berging bunkerboot Disponibel te Kerkdriel.

In samenwerking met Rob Hubens heeft DLB op 20 maart het bunkerschip Disponibel gelicht met behulp van de bok, direct na de melding werden er olieschermen en olie absorbtie worsten rond het wrak aangebracht en een olie skimmer te water gelaten om de gelekte olie op te vangen en op te ruimen.

 

                                                                                

Duikers van DLB hebben direct de uitstroom openingen dichtgemaakt zodat een grote olieverspreiding voorkomen werd, de duikers brachten een hijsstrop onder het achterschip aan en om 14:00 dreef het bunkerschip weer.

 

 Uitbreiding vaartuigen.

 Om de maritieme services te verhogen is er door DLB een sleep/duw boot en een 500 ton's ponton aangekocht.

                                                                         

Het ponton is reeds ingezet voor het transport van de hefdeur van sluis St Andries, de sleepboot staat nog op de scheepswerf te Hendrik Ido Ambacht en wordt 26 maart te water gelaten en naar Hedel gevaren. De specificaties van deze vaartuigen kunt u binnenkort op "varend materieel" bekijken.

 

Reparatie stuw Lith.

 DLB's inzet is gevraagd om te assisteren bij de hijswerkzaamheden t.b.v. de reparatie werkzaamheden van de klep bij stuw Lith.

 Omdat er schade aande de constructie en het aandrijfwerk was ontstaan, was het niet meer mogelijk om de schuif en de klep van de stuw te bewegen, even leek het erop dat de Maas tussen Grave en Lith, leeg of 2,5 meter omlaag gebracht moest worden. Wat een enorme schade mee zou brengen voor omliggende bedrijven en een ongemak voor jachthavens en jachteigenaren.

                

Door de intensieve inzet van het technisch personeel van Rijkswaterstaat en kraanbedrijf Wido is dit alles voorkomen. DLB heeft met de bok de noodkering geplaatst en hiermee kunnen de reparatie werkzaamheden aanvangen. 

 

 

Bovenwater werkzaamheden met Milieubak.

 DLB heeft in de oude sluis te Lith een aantal nieuwe bolders geplaatst, nadat bij het testen gebleken was dat er enkele bolders niet aan de juiste sterkte voldeden. Daarvoor is de milieubak ingezet. Deze bak is in eigen werkplaats gebouwd, omdat de milieu eisen verlangen dat er weinig al dan niets van (vervuilde)stoffen tijdens de werkzaamheden te water vallen.

                               

de milieubak heeft een gewicht van 1500 kilo en is te vervoeren met onze vrachtauto's of werkschepen, de bak heeft verlichting en diverse luchtaansluitingen verder is hij voorzien van een opvangbak met een zeef voor alle losgekomen stoffen op te vangen, ook zit er een camera systeem in zodat er toezicht kan worden gehouden tijdens de werkzaamheden.

 

                   InfraTech 2007,  Ahoy Rotterdam 

 Duik bedrijf Boeren B.V, staat samen met B&W vochtwering B.V. met een stand op de Infratech 2007, een vakbeurs voor grond-,en water-,en  wegenbouw. een groot aantal bezoekers worden door Toon en Nicole voorgelicht d.m.v. een praatje , folders en een dia voorstelling.                                      

                                           

 B&W wordt vertegenwoordigd door Ronald, Patrick en Frank.

 

Gasolie opruiming Loonsewaard

Duikbedrijf Boeren is op 22 december bij een gasolie lekkage in de Loonsewaard te hulp geroepen om de film olie op het water te verwijderen en verdere verspreiding op deze recreatie plas aan de Maas  te voorkomen.

In zeer korte tijd was het werkschip de Krab gemobiliseerd en werden de twee 10 ft calamiteits containers met olie bestrijdingsmiddelen aangevoerd, met daglicht werd er begonnen met de opruiming. Door deze actie is het nut van de calamiteit materialen op voorraad te hebben bewezen. 

       

         

  

 

Brugdek te St Andries uitwisselen

Op het eerste weekend in december heeft DLB in opdracht van Willems Constructie s'morgens vroeg het middelste brugdek er uit getild, en s'middags het nieuwe dek terug geplaatst.

De gehele hijsoperatie is vlekkeloos verlopen, DLB had de drijvende bok met sleepboot en een bak ingezet. De wal operaties kwamen voor rekening van Willems Constructie.

                    

Op het zelfde weekend was DLB bezig met trekproeven aan de bolders van de sluis, 72 bolders zijn getest met behulp van een hydraulisch treksysteem. Deze testen werden uitgevoerd vanaf het werkschip de Krab.

 

 

Over DLB

Uitgevoerd werk

Algemene voorwaarden

Nieuwsbrief

Media

Gastenboek